Opskrifter

Anita´s opskrifter

Bagt blomkål med pure af græskar – Salattøsen
Fremgangsmåde:

Pensl blomkål (uden blade) med olivenolie, drys lidt salt over og læg det på bageplade. Tænd ovnen på 200 grader. Skræl græskar, del det og fjern kernerne. Skær det i 1 cm. skiver og læg skiverne på bagpladen. Pak hvidløg ind i stanniol (så de ikke sprænger) og læg dem på pladen. Sæt pladen i ovn på 200 grader i 25 min. og tag græskar og hvidløg ud. Bag blomkål videre, til det har fået 50 min. Det skal stadig have bid.

Blend de bagte hvidløg (de bliver søde, når du bager dem) med græskar, citronsaft, salt, peber og æblesaft. Den skal være både sød og syrlig. Og gerne som en puré.

Rist græskarkerner på en pande med lidt olivenolie og tilsæt salt. De skal have ca. 5 min, til de er gyldne. Skær blomkål ud og anret, klip en bakke karse ud over og lidt puré og drys med græskarkerner. Server resten af puré ved siden af.

Jeg spiser salaten til en svinemørbrad.